Artikel archief
Gehaktbrood
05-01-2014 15:45
Ingredienten
300 gram rundergehakt
200 gram half-om-half gehakt
1 ei
1 melkvrij beshuit
1 rode uit gesnipperd/
1 punt paprika fijn gesneden
gehaktkruiden - of andere kruidenmix naar eigen smaak
1 eetlepel gehakte peterselie
1 tl mosterd
peper en zout
6 plakjes bladerdeeg
Koopmans...
Gebakken chocolademousse taartje
05-01-2014 15:39
Ingrediënten:
100 gram pure (melkvrije) chocolade fijngehakt
100 gram wajang of AH plantenmargarine
2 eieren gepslitst
snufje zout
100 gram fijne kristalsuiker
poudersuiker of cacaopoeder om te bestuiven
4 kleine ovenvaste beboterde schaaltjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160...
Aardappelpuree basis
05-01-2014 15:18
Handig als basis voor stamppotten of lekker om een bijzondere puree van te maken.
Ingredienten voor stamppotpuree voor 4 personen:
750 gram aardappelen
1 tl. bouillonpoeder
peper
zout
nootmuskaat
1 eetlepel AH mayonaise (glazenpot met blauwe deksel)
eventueel sojaroom
Bereiden
Schil en kook...
Oma's jachtschotel
05-01-2014 15:11
Ingrediënten:
50 g becel olijf (knijpfles)
2 grote uien, gesnipperd
1 winterpeen (250 g), in kleine stukjes
500 g gehakt half-om-half
1 el Dijonaise mosterd (potje 335 g)
ca 500 gram aardappelpuree (zie recept elders op site)
2 zoetzure...
Winterkost: stoofvlees
14-11-2013 11:13
bekijk de mogelijkheden in recepten
Stoofvlees pie
14-11-2013 11:02
Een andere variant op stoofvlees; een runderpie met een afrikaans tintje
Het originele recept komt uit Proef! van Gall&Gall en heb ik aangepast, zodat het vrij is van melk, pinda en noten.
Dit heeft u er voor nodig:
1 kilo sukadelappen grof gesneden, zout&peper, 5 el olie, 2 grote uien...
Stoofvlees: met trappist
14-11-2013 10:45
Met stoofvlees kun je alle kanten op en volop variëren. Dit recept met trappist haalde ik uit Proef! van Gall&Gall
Ingrediënten: 750 gr sukadelappen, peper, zout, bloem, melkvrije margarine of olie, 4 sjalotten, 1/2 spaanse peper, 1 teen knoflook, 1 stuks steranijs, 2 kruidnagels, 2 el geraspte...
Aandacht voor voedselallergie in "nieuws uit de natuur" op scholen
01-11-2013 17:31
In een aflevering van "nieuws uit de natuur" werd onlangs aandacht geschonken aan voedselallergie en de nieuw ontwikkelde app waarmee je door het scannen van de barcode vervolgens weer gegeven wordt welke allergenen het product bevat. "Nieuws uit de Natuur" is een programma dat gebruikt wordt in...
Allergeneninfo door barcode scannen met nieuwe app
01-11-2013 17:19
Stichting Voedselallergie en Wageningen UR ontwikkelden een app waarmee de barcode van producten kan worden gescand en direct de allergenen worden weergegeven. Lees het hele artikel www.evmi.nl/voeding-gezondheid/app-geeft-allergeneninfo-barcode-scannen/
Buiten de deur eten
28-10-2013 19:07
In de herfstvakantie genoten van een weekje in Noordwijk. Eten in de diverse restaurants liep gesmeerd. Bij reservering vast even aangeven en vervolgens aan tafel bij bestellen nog eens duidelijk melden werkt goed. Wat wel belangrijk is, is om bij de melkallergie aan te geven dat het niet alleen om...
Onderdelen 21 - 30 van 52