Ingrediëntenlijsten allergieherkenning
Het herkennen van bestanddelen van de allergenen als ingrediënt op een product is erg belangrijk, daarom hebben we 3 lijsten gemaakt met daarin de ingrediënten die melkproducten, noten en pinda's weergeven.
In het begin valt het niet mee om al die ingrediënten te herkennen op de producten. Vaak staat er wel een icoon op dat het vrij is van.., maar voor de zekerheid toch altijd checken. Zeker als er een melding "verbeterde of vernieuwde receptuur" op het product staat is het belangrijk alle ingrediënten goed door te nemen. Het gebeurt helaas nog al eens dat een product dat je altijd kon gebruiken ineens niet meer geschikt is. Jammer, een nieuw zoektocht naar een alternatief volgt.
Wij hebben ervoor gekozen de producten met de waarschuwing "is geproduceerd in een fabriek waar ook..." of "bevat mogelijk sporen van ...." te negeren. Als we hier rekening mee moeten houden wordt de keuze wel erg beperkt. Het is gelukkig nog nooit misgegaan, maar als het een onbekend merkloos product is denken we wel eerst even 3 keer na of we het doen.
Vaak wordt door mensen de suggestie gedaan voor geitenmelk of een ander dierlijke melkvervanger. Voor ons is dit geen alternatief. De eiwitten lijken te veel op die van koemelk en worden door onze zoon dan ook niet verdragen en geven een zelfde heftige reactie als koemelk.
Aanduidingen op het etiket koemelk.pdf (265647)
Aanduidingen op het etiket noten.pdf (258839)
Aanduidingen op het etiket pinda.pdf (256543)
En een testje om te oefenen: Kun je het eten ja of nee.pdf (231,8 kB)