Uiensoep
Voor deze uiensoep heb je nodig:
1 pot Basis voor heldere kippensoep Maggi
6-8 uien gesneden, ca 1 eetlepel bloem, 1/2 tl. kerriepoeder, verse takjes thijm, 1 laurierblad, peper en zout naar smaak, 1 tl. rietsuiker, 2 eetlepels olijfolie, eventueel 1 dl. witte wijn
Bak de uien in de olijfolie aan, strooi de bloem over de uien en roer goed door, voeg kerrie, rietsuiker en eventueel witte wijn toe toe en bak op laag vuur nog 1 minuut. Voeg de pot basis voor kippensoep toe en de benodigde hoeveelheid water volgens beschrijving op de pot. Thijm, versgemalen peper en laurier aan de soep toevoegen en aan de kook brengen. Laat de soep als deze kookt ca 10 minuten zachtjes doorkoken. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe.
Serveertip: grill een paar stukjes koemelkvrij witbrood of stokbrood en bestrijk met olijfolie en knoflook (alternatief voor kaas) in de oven