Tagliatelle met erwten en kalkoen

12-02-2014 15:03

Dit recept stond oorspronkelijk in de Allerhande januari 2014. Met wat kleine aanpassingen (sojaroom ipv boursin, geen grana padano, iets minder bouillon en klein beetje knoflook, rode ui en gemalen rode peper toegevoegd)

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle (pasta)
  • 450 g tuinerwten (diepvries)
  • 1 el olijfolie
  • 300 g Franse scharrelkalkoendijblokjes
  • 250 ml Alpro Soja cuisine
  • 100 g kippenbouillon, heet (van 1/2 tablet)
  • 100 g aspergetips
  • 10 fijngesneden blaadjes basilicum
  • mespunt gemalen rode peper
  • 1/2 teentje knoflook geperst
  • 1 gesneden rode uit in halve ringen

Bereiden

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet als ze beetgaar zijn af.

2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kalkoen op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de aspergetips toe en laat in 5 min. op middelhoog vuur gaar worden, voeg vervolgens de tuinerwten toe en de sojaroom, bouillon, gemalen rode peper en vers gesneden basilicum.

3. Meng de pasta met de saus en voeg eventueel nog zout of peper toe.