Stoofvlees pie
Een andere variant op stoofvlees; een runderpie met een afrikaans tintje
Het originele recept komt uit Proef! van Gall&Gall en heb ik aangepast, zodat het vrij is van melk, pinda en noten.
Dit heeft u er voor nodig:
1 kilo sukadelappen grof gesneden, zout&peper, 5 el olie, 2 grote uien gesnipperd, 3 tenen knoflook geperst, 1 tl gemalen komijn (djinten, kruiden), 1/2 tl kaneel, 1 blik tomatenblokjes, 2,5 dl. runderbouillon, 1/2 dl rode port, 50 gram rozijnen, 1 gedroogde chilipeper, 4 laurierblaadjes, 300 gram zote aardappel in blokjes.
Koopmans bladerdeeg origineel en 1 losgeklopt ei.(!, deze is vrij van melk, wel checken ivm wijzigingen receptuur), Ovenschaal
Bereiding:
Bestrooi het vlees met peper en zout, verhit 3 el. olie in een braad pan en bak het vlees goudbruin, voeg tussendoor nog 1 el olie toe. Schep het vlees uit de pan. Bak in het bakvet 2 minuten de ui, de knoflok en komijnpoeder. Voeg het vlees weer toe en de tomatenblokjes met sap, runderbouillon, port, rouzijnen, chilipeper en laurier. Laat dit ca 1,5 uur stoven. Roer dan de zoete aardappel er door en laat nog ca. 20 minuten stoven. schep het vleesmengsel en in de ovenschaal en dek deze af met het bladerdeeg en bestrijk dit met het ei. Prik 2 kleine gaatjes in het deeg voor de stoom. Bak de pastei af in ca. 30 a 40 minuten.
