Stoofvlees: met trappist

14-11-2013 10:45

Met stoofvlees kun je alle kanten op en volop variëren. Dit recept met trappist haalde ik uit Proef! van Gall&Gall

Ingrediënten: 750 gr sukadelappen, peper, zout, bloem, melkvrije margarine of olie, 4 sjalotten, 1/2 spaanse peper, 1 teen knoflook, 1 stuks steranijs, 2 kruidnagels, 2 el geraspte sinaasappelschil, 70 gram tomatenpuree, 1 flesje trappistes donker bier, 2 laurierblaadjes, 200 ml water.

 

Snijd de sukadelappen in grote dobbelstenen en bestrooi met peper, zout en bloem. Bak dit in een braadpan bruin, haal het vlees uit de pan en zet apart. Fruit de gesneden sjalot, spaanse peper samen met de knoflook. Voeg de sternaijs, kruidnagels, geraspte sinaasappelschil en tomatenpuree toe en bak verder aan. Voeg vervolgens het vlees weer toe en meng het geheel door. Schenk dan het flesje trappiste bier en 200 ml bij het vleesmengsel en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het vlees afgedekt op laag vuur in 3 uur gaar stoven.

Heerlijk met eigengebakken friet of aardappel-knolselderij puree.