Stamppot andijvie
De eerste winterse kost stond deze week op tafel
Ingredienten:
1,5 kilo kruimige aardappelen, 800 gram fijn gesneden andijvie, 1 theelepel strooibouillon tuinkruiden Maggi, 4 magere rundersaucijzen AH, natuurazijn, peper, zout, 150 gram magere spekblokjes, klontje Wajang, 1 ui fijngesnipperd
Bereiding
Schil de aardappelen en zet met een bodem water op het vuur. Bak de spekjes uit in een koekenpan, als ze goed zijn haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier. Als de aardappelen koken voeg dan de strooibouillon toe en kook verder tot de aardappelen gaar zijn, giet de bouillon dan af in een schaaltje. Braad nu de saucijzen. Stamp de aardappelen en voeg peper, zout en klontje wajang toe en wat van de bouillon. Daarna de andijvie en ui er doorheen scheppen, dit alles op heel laag vuur en de andijvie kan slinken. Voeg een scheutje azijn en nog wat bouillon toe. Als laatste de uitgelekte spekjes en nog wat gemalen peper toevoegen. Als de stamppot te droog is kun je nog wat van de bouillon toevoegen.
Tip:
Je kunt in dit recept ook een combinatie van bouillon en alpro sojaroom gebruiken om de puree te maken.