Spinaziepasta

04-10-2013 14:32

Kids Favourite en snel klaar!

Benodigdheden:

500 gram fijngehakte diepvries spinaziedeelblokjes (ALLEEN spinazie NIET ala creme), 1 pakje Alpro Soja cuisineroom, 250 gram spekjes, 100 spaghetti of tagliatelle, ui, knoflook, vers gemalen peper, extra vergine olijfolie

 

Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bak de spekjes uit in een hapjespan en voeg als ze mooi bruin en knapperig zijn de gesneden ui en teentje geperste knoflook toe. 1 minuut op laag vuur meebakken. Daarna de spinazie toevoegen en langzaam opwarmen zodat de spinazie ontdooit, vervolgens de sojaroom toevoegen en doorroeren. Als de saus goed doorgewarmd is en de spinazie helemaal is ontdooid voeg dan nog een scheutje extra vergine olijfolie toe en versgemalen peper. Zout is niet nodig de spekjes zorgen voor voldoende smaak en zout. Waarschijnlijks is de pasta ondertussen gaar en kun je die afgieten, even naspoelen met warm water en klein beetje olie erdoor tegen kleven. Klaar om de borden op te maken in ca. 15 minuten.