Spaghetti met zontomaatjes
De zomer lijkt voorbij, dan zelf maar voor wat zon zorgen op het bord.
Benodigdheden voor 3/4 personen
100 gram spaghetti per persoon
100 gram plakjes pancetta fijn gesneden
30 stuks zontomaatjes of mini trostomaatjes in vieren
1 rode punt paprika, gewassen en in kleine stukjes
1 ui
1 teentje knoflook geperst of in kleine stukjes
6 grote bladeren basilicum
250 ml tomato frito (Heinz)
1 eetlepel goede kwaliteit extra vergine olijfolie
zout
peper
eventueel om de saus te verdunnen wat tuinkruidenbouillon
Bereiding:
Breng water aan de kook voor de spaghetti en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de pancetta uit in een koekenpan of hapjespan, voeg daarna de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Voeg daarna de puntpaprika toe en bak ook dit 1 minuut mee.
Vervolgens de tomaatjes en ook deze ca. 1 minuut meebakken, daarna tomato frito, zout, peper en olijfolie toevoegen en als laatste de basilicum.
Als je de saus wat dunner wilt, voeg dan wat tuinkruidenbouillon toe. Laat de saus op laag vuur nog 2 minuten doorsudderen.
Je kunt hier ook een eenvoudige salade van tomaat, sla naar keuze, komkommer en uitje, met wat balsamico-azijn, olijfolie en peper bij serveren.
Voor een vegetarische variant laat je de pancetta weg.