Snelle minestronesoep
Een maaltijdsoep: minestrone
Ingredienten voor minstens 4 personen
1 pot basis voor heldere groentensoep of heldere tomatensoep of kippensoep
1 zak 300 gram soepgroente
1 pot witte bonen
1 kruidenbuiltje voor kippensoep of rundvlees
150 gram gehakt voor soepballletjes
100 gram pastaschelpjes of macaroni
gedroogde italiaanse kruidenmix
peper en zout
olijfolie
Bereiding:
Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hierin ca 1 minuut op hoog vuur de soepgroente aan.
Voeg de inhoud van een pot Basis voor Soep toe en 3 à 4 potten water en breng het geheel aan de kook
Ondertussen maak je van het gehakt balletjes en voeg die bij de soep en roer door. Je kunt vooraf wat peper en zout of andere kruiden aan het gehakt toevoegen voor wat meer smaak.
Spoel de witte bonen in een vergiet af met koud water en voeg ze aan de soep toe.
Hang het kruidenbuiltje in de soep en voeg de gedroogde italiaanse kruiden toe
Voeg de pastaschelpjes of macaroni toe
Kook de soep nog ca 5 à 10 minuten op laag vuur.
Daarna direct serveren met (stok)brood
Meestal maak ik de soep al eerder op de dag of de dag ervoor zodat deze nog kan trekken voor extra smaak.
Wat over is kun je de volgende dag nog eten, bewaar in de koelkast