Saté
Geen BBQ weer meer, maar dit recept voor saté komt altijd van pas.
Benodigdheden voor ca. 12 stokjes saté:
500 gram varkenshaas of kipfilet in blokjes
satestokjes
1/2 zakje Conimex satémarinade
olie
Conimex ketjap
Bereidingswijze:
Maak de satémarinade aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eén zakje is voor 1 kilo vlees, als je wat pittiger saté wilt kun je wat meer dan de helft gebruiken. Meng het vlees door de marinade en laat minstens 1 uur intrekken.
Leg of zet de satéstokjes in een bakje water, dan rijg je het vlees makkelijker aan het stokje en verbrand het stokje minder stel tijdens het grillen.
Als de marinade is ingetrokken rijg je het vlees aan de stokjes, ca 5/6 blokjes per stokje.
Leg ze op een schaal en schenk de resterende marinade erover heen. Klaar voor gebruik op de barbecue of in de koekenpan of grillpan. Als je vers vlees hebt kun je de saté ook in de vriezer doen, handige voorraad.
