Pompoensoep met spekjes
Voor dit gerecht maakten we gebruik van een combinatie van een recept uit "Allerhande" en het "Donald Duck Kookboek"
Ingredienten:
1 doosje 450 gram diepvries pompoenstukjes / 1 liter kippenbouillon van tablet / 2 preien fijngesneden / 1 teentje knoflook / 4 takjes salie / 1 tl. korianderpoeder / 1 tl. komijnpoeder / 1 tl. chilpoeder of 1/2 tl vers gemalen / gedroogde chilipepertjes / 150 gram spekreepjes / olijfolie / peper / zout
Bereiding:
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei, half teentje knoflook en pompoen 5 min. Voeg de bouillon, korianderpoeder, chilipeper, komijnpoeder toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
2. Snijd ondertussen de blaadjes van de salie in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 8 min. uit. Neem uit de pan en houd apart. Laat 2 el bakvet in de pan zitten en fruit hierin de salie en rest van de knoflook. Voeg de spekjes weer toe en neem de pan van het vuur.
3. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Serveer met de kruidige spekjes.
Je kunt de soep al een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast