Pastasalade "carbonara"

25-06-2014 14:59

Met pastasalade kun je eindeloos variëren en is heerlijk in de zomer als maaltijdsalade of voor bij de bbq.

Voor deze variant heb je nodig:

  • 300 g fusilli (pasta) ,150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek (plakjes), 1 el limoensap, 4 el aioli (gemaakt van mayonaise, alpro soja yoghurt, olijfolie en knoflook), 350 g groene aspergestips, ca 8 artisjokharten in stukken, 1 avocado in stukjes, 1 rode uit fijngesnipperd, 1 a 2 eetlepels zwarte olijfplakjes, 3 geroosterde paprika's uit pot in stukjes, 1 zakje rucola, 12 mini trostomaatjes in vieren gesneden.
  • Bereiding:

    Kook de fusilli volgens aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud water en laat verder afkoelen. Bereid en snijd ondertussen alle ingredienten. Bak het ontbijtspek knappering in een koekenpan en laat afkoelen op keukenpapier. Snijd het onderste stukje van de aspergetips en kook deze 2 minuten in kokend water en spoel daarna af met koud water en laat verder afkoelen. Maak de aioli en meng alle ingredienten door de pasta. Voeg als laatste de rucola en aioli toe.

    Recept is geïnspireerd op recept uit allerhande van AH.

    Foto bron Allerhande nr. https://www.ah.nl/allerhande/recepten-zoeken?Ntt=pastasalade+carbonara


    Pastasalade 'carbonara'