Ovengroenten: aubergine, venkel,courgette, rode ui
Ruime ovenschaar, 1 courgette, 1 aubergine, 2 rode uien, 1 venkel, 2 takjes thijm, 3 eetlepels extra vergine olie, gemalen peper
Verwarm de oven voor op 175C.
Snijd een courgetten in plakken en vervolgens de plakjes in vieren, de uien in halve wat brede ringen, de courgette in plakken vervolgens afhankelijk van de grote in 4 of 6 stukjes, haal het buitenste blad van de venkel door de helft snijden kern verwijderen en de venkel in dunne reepjes snijden. Meng de groenten in de ovenschaal met de thijm, olie en gemalen peper. Schuif de schaal in de oven voor 15 minuten, schep daarna de groenten om draai de temperatuur terug naar 150C en zet nog eens 20 a 30 minuten in de oven. Als de groenten bovenop te snel bruin worden dek de schaal dan af met aluminiumfolie en prik daar een aantal gaten in.