Oma's jachtschotel

05-01-2014 15:11

Ingrediënten:

50 g becel olijf (knijpfles)

2 grote uien, gesnipperd

  • 1 winterpeen (250 g), in kleine stukjes 
  • 500 g gehakt half-om-half  
  • 1 el Dijonaise mosterd (potje 335 g) 
  • ca 500 gram aardappelpuree (zie recept elders op site)
  • 2 zoetzure appels (bijv. elstar), ongeschild in dunne plakken

 

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de helft van de becel olijf in een koekenpan en fruit de uien 5 min. Bak de peen 5 min. mee. Bak het gehakt 3 min. mee. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de ingevette ovenschaal.

2. Roer de puree los en verdeel over het gehakt. Strijk glad. Leg de appels dakpansgewijs op de puree. Verdeel de rest van de boter erover. Bak in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

 

oorspronkelijke recept: Allerhande 11 2010