Indische speklapjes
Ach je moet de volgende ochtend geen face to face afspraak hebben, maar dit is toch wel erg lekker.
ingredienten:
1 a 1,5 speklapje per persoon, 4 eetleples Ketjap Manis Conimex, 4 eetlepels gembersiroop, 1 rood pepertje fijn gesneden, 2 teentjes, knoflook, 2 theelepels bruine basterd suiker, 1 eetlepel water, zakje minifrietjes naturel, 1 limoen, grote ovenschaal
bereiding
verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de ketjap, gembersiroop, water en basterdsuiker, geperste knoflook en pepertje in de ovenschaal. Leg de speklapjes er in en keer ze nog een keer zodat ze gemarineerd zijn. Verdeel partjes limoen over de speklapjes en zet de in de oven voor 40 minuten. Halverwege de speklapjes omkeren. Als de speklapjes te donker worden dek de schaal dan af met aluminiumfolie
Als het gerecht klaar is haal het uit de oven en bestrooi met de minifrites.
serveer met witte rijst en chinese roerbakgroente
oorspronkelijk uit allerhande 11 2012