Gehaktbrood
Ingredienten
300 gram rundergehakt
200 gram half-om-half gehakt
1 ei
1 melkvrij beshuit
1 rode uit gesnipperd/
1 punt paprika fijn gesneden
gehaktkruiden - of andere kruidenmix naar eigen smaak
1 eetlepel gehakte peterselie
1 tl mosterd
peper en zout
6 plakjes bladerdeeg
Koopmans Origineel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.Klop het ei los. Voeg alle kruiden, paprika, ui, mosterd, peterselie, verkruimeld beschuit en ei bij elkaar en meng goed door. Kneed het gehakt verder met de hand en vorm er een mooie ovale rol van. Maak van de plakjes bladerdeeg 1 grote lap en leg hier het gehakt op en rol het in het bladerdeeg en vouw het dicht. Prik aan de bovenkant van de gehaktrol 3 kleine gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken. Bestrijk het bladerdeeg met een 1/2 losgeklopt ei en leg de rol met de naad naar onderen op bakpapier op het bakblik en schuif in de oven. Bak het gehaktbrood in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Serveer met een frisse salade.