Gegrilde tonijn met parelcouscous
Benodigdheden:
4 mooie verse tonijnsteaks, 300 gram parelcouscous, aubergine, ui, knoflook, gemalen chilipeper, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, verse koriander gesneden, limoensap, 1 eetlepel rietsuiker, tuinkruidenbouillon maggi, groente naar keuze
Bereiding
kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de ui samen met de knoflook in wat olijfolie aan, voeg de aubergine toe. Meng de kaneel, komijnpoeder, gesneden koriander, peper, zout en sap halve limoen en voeg toe aan het ui/aubergine mengsel. Zet het vuur laag en voeg 3 eetlepels bouillon toe en laat het mengsel nog 5 minuten stoven. Bestrooi de tonijnsteaks met gemalen peper en zeezout en gril ze kort om en om. Let op niet te lang, de tonijnsteaks mogen nog rood/rose zijn van binnen, anders zijn ze te droog
Variatietip: sprenkel wat oestersaus en geroosterde sesamzaadjes over de tonijnsteaks.