Gebakken chocolademousse taartje
Ingrediënten:
100 gram pure (melkvrije) chocolade fijngehakt
100 gram wajang of AH plantenmargarine
2 eieren gepslitst
snufje zout
100 gram fijne kristalsuiker
poudersuiker of cacaopoeder om te bestuiven
4 kleine ovenvaste beboterde schaaltjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de chocolade en margarine in een pan, niet te heet laten worden! Klop de eierdooiers met de suiker schuimig en dik. Klop de eiwitten in een andere vetvrije kom stijf met een snufje zout. Roer het chocolademengsel door de eidooiers tot het goed vermengd is. Schep de eiwitten er rustig door. giet de mousse in de schaaltjes en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven. De chocolade mousse mag binnenin nog iets zacht zijn en kan een beetje inzakken. Bestuif voor serveren met poedersuiker of cacaopoeder.
origineel recept uit: Boodschappen 11-2013