Artikel archief

Foodless.nl wint prijs met blog met allergeenvrije recepten

06-04-2015 12:24
Tof!Aandacht voor recepten voor mensen met een voedselallergie of -intolerantie door winnen van freelanceprijs door Carlijn Bröring met blog en dagelijks recepten op https://www.foodless.nl

bijzonder nieuws!

07-12-2014 14:04
Bijzonder nieuws, ja dat kun je wel zeggen. In het voorjaar 2014 is bij de kinderallergoloog in Rotterdam een huidtest en bloedonderzoek gedaan. Hieruit bleek dat de melkallergie veel minder was dan in het verleden en inmiddels zo'n lage waarde dat er een dubbelblinde provocatie melk is...

praktische info allergeenwetgeving in whitepaper

26-08-2014 15:04
Misset Horeca heeft een whitepaper opgesteld met zeer heldere informatie over de allergeenwetgeving die in het najaar 2014 wordt ingevoerd. Praktisch voor iedereen die met allergie te maken heeft of zelf een allergie heeft.https://www.missethoreca.nl/whitepapers/Whitepaper-allergenenwet/

Wilmersburger melkvrije kaas en pizzakaas

02-08-2014 14:10
We hebben een nieuwe melkvrije kaasvariant ontdekt, nav een artikel in het magazien van de Stichting Voedselallergie. Het gaat om wilmersburger kaas. In plakjes, blokken en strooikaas  en in diverse smaken verkrijgbaar. De structuur lijkt veel meer op "echte" kaas dan bijvoorbeeld de tofutti...

Pastasalade "carbonara"

25-06-2014 14:59
Met pastasalade kun je eindeloos variëren en is heerlijk in de zomer als maaltijdsalade of voor bij de bbq.Voor deze variant heb je nodig:300 g fusilli (pasta) ,150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek (plakjes), 1 el limoensap, 4 el aioli (gemaakt van mayonaise, alpro soja...

Pastasalade met gerookte kip en ananas

25-06-2014 14:48
Ingredienten:voor de saladevulling:ca. 250 gram pasta (fusilli, penne, strikjes), rucola, 1 rode ui, gerookte kipfilet (ca 300 gram), 200 gram ananasstukjes, geroosterde pijnboompitten, zakje uitgebakken spekjes, ca. 10 kleine trostomaatjes in vieren, 3 stengels bleekselderij (met dunschiller...

Chocolate sponge cake met frambozen-aardbeiencoulis

08-05-2014 16:32
Het dessert van het 3-gangenmenu was een experiment. Dat wonderwel goed gelukt was. Op vakantie zagen we een recept voor een gestoomde chocoladepudding, thuis op zoek gegaan naar iets vergelijkbaars. Dit werd het gebasieerd op een recept dat we vonden op receptenhuis.nl: Ingredienten:90 gr...

Pasta pesto met kabeljauw in tomatensaus en rivierkreeftjes

08-05-2014 16:05
Het hoofgerecht uit ons 3-gangenmenu onstond wederom door een combinatie van een recept uit "Allerhande" en het "Donald Duck kookboek".Ingrediënten pasta pesto:2 bakjes basilicum alleen de blaadjes / 8 el. extra vierge olijfolie / 2 el pijnboompitten / 1 teen knoflook /300 gram verse spaghetti...

Pompoensoep met spekjes

08-05-2014 15:53
Voor dit gerecht maakten we gebruik van een combinatie van een recept uit "Allerhande" en het "Donald Duck Kookboek"Ingredienten: 1 doosje 450 gram diepvries pompoenstukjes / 1 liter kippenbouillon van tablet / 2 preien fijngesneden / 1 teentje knoflook / 4 takjes salie / 1 tl. korianderpoeder / 1...

3-gangen menu

08-05-2014 15:35
Samen vandaag in de keuken een 3-gangen menu uitgewerkt en gemaakt. Geen gasten maar gewoon een leuke invulling van de dag werd het. Alle gerechten geheel zelf gemaakt op basis van diverse recepten die we aangepast hebben naar smakelijke melk, noten, en pindavrije gerechten. Zo onstond het volgende...
Onderdelen 1 - 10 van 52
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>